Onhan vappusima jo tekeytymässä? Kotitekoinen sima on helppo valmistaa vartissa ja jättää sen jälkeen muutamaksi päiväksi tekeytymään. Tarvitset:
4 litraa vettä
1kpl sitruuna
3 dl taloussokeria
3,5dl fariniinisokeria
0,2 tl tuorehiivaa
Kiehauta kattilassa puolet vedestä ja lisää sokeri. Sekoita ja lisää kylmä vesi. Mittaa n.2dl tästä omaan astiaan, sekoita hiivan kanssa ja kaada takaisin kattilaan. Purista sitruunan mehu sekaan ja jätä vuorokaudeksi huoneenlämpöön. Pullota sima seuraavan päivänä ja lisää pulloon teelusikallinen sokeria sekä rusinat. Sima valmistuu huoneenlämmössä n.3 päivässä.
Huom! Käyminen aiheuttaa painetta pulloon, joten älä käytä kaikki voimiasi pullon sulkemiseen.
Mitä muuta tulisi muistaa vappubrunssilla 2020?