NÄIN TILAAT OMAN DRINKKIBAARIN

Jokaiseen juhlaan kuuluu juomatarjoilu ja siihen tulisi panostaa samalla tavalla, kuin juhlien ruokatarjoiluun tai ohjelmapuoleen. Kuinka tällainen drinkkibaari sitten toteutetaan käytännössä?

Ensimmäinen yhteydenotto kannattaa tehdä heti, kun tiedät haluavasi drinkkibaarin. Suosituimmat juhlapäivät ja sesongit saatetaan varata yli vuosi etukäteen. Ota meihin yhteyttä esimerkiksi tämän lomakkeen välityksellä. Antamiesi tietojen perusteella saamme heti käsityksen siitä, minkä tyyppinen tilaisuus on tulossa ja miten siihen tulisi varautua. Samantien tiedämme myös sen, kuka työntekijä soveltuu kyseiselle keikalle parhaiten.

Saat paluuviestinä tarjouksen, jonka hyväksyttyäsi aloitetaan yhdessä juomalistan suunnittelu. Yleensä asiakkailla on jo jonkinlainen ajatus siitä, mitä omia lempijuomia baarista tulisi tarjota ja mitkä eivät missään tapauksessa tule päätymään listalle. Juomalista voidaan suunnitella teeman mukaisesti, jonkun maun/värin/raaka-aineen ympärille tai yhdistellen kaikkea. Näiden toiveiden pohjalta teemme listaehdotukset perustuen seuraaviin seikkoihin:

  1. Lista rakennetaan muutaman perus alkoholin ympärille, jolloin kymmenien eri vaihtoehtojen sijaan hankittavaksi jää muutama eri laatu
  2. Jokaisesta juomasta saadaan täysin uusi vaihtamalla yksi raaka-aine toiseen
  3. Vähintään puolet vaihtoehdoista toimivat myös alkoholittomina versioina

Saat valmiit listaehdotukset tutustuttavaksi ja tarvittaessa voit pyytää kokonaan uudet ehdotukset, muokkauksia osaan listasta tai hyväksyä sen sellaisenaan. Vaihtoehtoja voidaan muokata useampia kertoja, kunnes molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä listan sisältöön.

Tämän jälkeen laskemme juomien menekin suhteutettuna vierasmäärään sekä teemme ostoslistat valmiiksi. Yksinkertainen ja yleisesti käytetty laskentakaava on seuraava:

Ensimmäiselle tunnille tulisi laskea 2 juoma-annosta per vieras ja tämän jälkeen yksi annos jokaista tuntia kohden.

Jos tilaisuus siis kestää 6 tuntia, niin jokaiselle vieraalle tulisi laskea 7 annosta. Tämä laskentakaava on vain ohjeistus, sillä se ei huomioi tilaisuuden luonnetta, tarjottavien juomien laatua, vuodenaikaa (kesällä alkoholittomia tarvitaan enemmän kuin talvella), tai mitään muutakaan tilaisuuden kannalta olennaista tietoa. Siksi juomalistan suunnittelussa ja menekin laskennassa kannattaa aina käyttää ammattilaista apunaan.

Sinulle lähetetään valmis ostoslista alkoholeja varten, jotka tulee toimittaa  juhlapaikalle valmiiksi odottamaan ja me tuomme muut mukanamme. Sitten ei muuta kuin drinkkien tekoon!

– Iina

Lue myös

JUHLIEN SUUNNITTELU

Yhdessäoloa, aktiviteetteja, kauniita pukuja, koristeita, hyvää ruokaa ja juomaa – näin syntyvät juhlat.
24.2.2020

COCKTAIL, MOCKTAIL VAI JOKU MUU?

Näyttävä juoma ja maljan nostaminen tuovat juhliin arvokkuutta ja tunnelmaa.
17.2.2020

Kysyttävää?

Kysyttävää?
Haluaisin *
*